Mivel oly sokan tették már fel, érdeklődve vagy szörnyülködve ezt a kérdést, íme a válasz.

Az, hogy valahová menni kell, nem volt kérdés. Nem el Magyarországról, nem volt nekünk ott semmi bajunk és persze ott vannak a barátaink és a családunk. De ha már új élet, legyen új a helyszín is. Nagy a világ, alig ismerünk belőle valamit. Tehát a kérdés csak az volt: hová?

Fontos szempont volt, hogy legyen tenger, pálmafa, hideg sör és kellemes árak.

Úgy alakult, hogy 1998-ban már jártunk Indiában, pár hetet kóvályogtunk itt hátizsákkal – és nagyon tetszett. Úgyhogy nem sokat kellett törnünk a fejünket, hogy hol próbálkozzunk. Először megnéztük, milyen is itt lenni folyamatosan fél évet, gyerekkel. És bejött. Jártunk sokfelé és arra is rájöttünk, hogy nekünk Goa „a” hely.

Ezzel együtt ez az India dolog esetleges, akár lehetnénk valahol egész máshol is és előfordulhat, hogy leszünk. Majd jelzem, hol. (Update: Volt két év Kambodzsa.)

Ja, és – bár tiszteljük a hindu kultúrát és igyekszünk megismerni a helyi filozófiát – semmi spirituális vagy vallási nekibuzdulás nem vezetett bennünket, sőt azóta sem tébolyodtunk bele ilyesmibe. Engem nem érdekel se a meditáció, se valami levitáló szvámi, teszek a karmámra és a csakrák közül is csak egyik-másik vonz. Még marhahúst is eszünk, meg szeszet is iszunk, bizony.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://papucsallat.blog.hu/api/trackback/id/tr574746889
süti beállítások módosítása