... soha nem süt be a nap - tartja a közismert dalocska. Ez általában igaz, de persze Goán ez is másképp van. A rendőrség legalábbis romantikus naplemente ígéretével reklámozza a szolgáltatást, a helyi újságokban közzétett hirdetésében:

screenshot_from_2021-03-06_10-47-56.png

Szupsi cukiság, nem? Mindössze drogot kell fogyasztani a jogosultság megszerzéséhez, azt mondják. Win-win.
Viszont erősen kétséges, hogy igazat állítanak-e, minthogy a régi, klassz börtönt sajnos bezárták. Ez közvetlenül a Fort Aquada nevű ódon, portugál erőd alatt volt található, ahonnan kiváló betekintés kínálkozott az udvaron kóválygó rabokra, és amúgy is elsőrangú fekvése volt neki.

 

img_0055.JPG

img_0060.JPG

Mellékszál, hogy ha az erődből a másik irányba nézünk, akkor meg valami gyémántkereskedő szerény kis hajlékát pillanthatjuk meg.

img_0073.JPG

Ezt meg, ahogy az akkor négy éves személy a várfalról letekint, esélyesen a sittesekre, nem tudtam nem iderakni.

img_0070.JPG

Egyszóval itt biztosítható volt az ígért szolgáltatási szint, de, mint említettem, azóta ezt az intézményt bezárták és átköltöztették Colvale településre, az meg nem a tengerparton van. Úgyhogy könnyen lehet, hogy ez bizony egy fogyasztóvédelmi kérdés innentől.

Azt mondják, az új létesítmény "high security", ami azonban nem akadályozza meg a kedves vendégeket abban, hogy önkényesen (és vélhetőleg fizetés nélkül) távozzanak. Az alábbi cikk azt állítja, hogy az épp aktuális szökés hat hónap alatt a harmadik eset volt. Másnapra azonban kiderült, ez nem is volt szökés, mert a két fogoly csupán a területen belül kallódott el, megtalálták őket, amint éjjel háromkor "a tetőn pihentek". Micsoda szerencse!

screenshot_from_2021-03-06_10-44-08.pngscreenshot_from_2021-03-07_09-26-30.png

Ez a szökdösés máskülönben már divatos volt a régi intézmény esetében is. Engedjétek meg, hogy - a tartalmi összefüggés miatt - itt most részben újrahasznosítsak egy, immár 9 éves bejegyzést. (A teljes itt van, benne más érdekességekkel is.)

Szóval hát megpattant három gonosztevő a börtönből, pontosabban annak kihelyezett tagozatából, ahol főként előzetesben tartanak embereket. Jó, van ilyen. Aztán a Herald című, enyhén szólva is helyiérdekű, de ennek megfelelően mintegy 15 Ft értékű rúpiáért megvásárolható napilap a hírmorzsákat keretbe foglalta, minek útján az olvasó képbe került. Megtudhattuk, hogy a problémák akkor kezdődtek, amikor új főnök állt az intézmény élére. Ő ugyanis - ismeretlen motivációs háttérrel - megszüntette annak lehetőségét, hogy a börtönőrök dohányt, alkoholt, drogot, mobiltelefont, fegyvert és más, nélkülözhetetlen eszközöket hordjanak be a rabok számára. Márpedig ez baj, mert így az őrszemélyzet elesett fő bevételi forrásától és természetesen ezzel arányosan csökkent munkakedve és motiváltsága is.

No, több se kellett a három jómadárnak, az éjszaka leple alatt legott ütöttek egy fél méter átmérőjű lyukat a 18 személyt befogadó cellához tartozó „fürdőszoba” falán, majd a csapra rákötöttek egy kötelet és lemásztak az udvarra. Ez csakis teljes csendben történhetett, ha pár indiai szakelem, sietős jelleggel és kezdetleges felszereléssel falat bont éjjel háromkor, az nem történhet másként. Nem is vette hát észre senki, sem a tizenöt zárkatárs, sem pedig a hivatásos állomány. Végül azért az utóbbi egy tagja észlelte a hiányt, amikor - úgymond – rutinellenőrzést tartott oszt, mit ad Isten, hárommal kevesebben voltak a körletben. Öröm az ürömben, hogy Mahanand Naik, a sokáig üldözött sorozatgyilkos maradni szándékozott. Vagy tényleg nem ébredt fel.

A volt rabok felszívódását megkönnyítette egy további tereptárgy, a kapu. Íme:

Kapu.JPG

Az világos, hogy a börtön köré magas falat kell építeni. Az is elfogadható, hogy a kapunak a ki- és bejutás szolgálata a célja, de azért e két szempont házasságából nem feltétlenül kellett volna a fent látható torzszülöttnek létrejönnie, tehát hogy a hat méteres kőfalban egy fele akkora, rácsos, tehát a mászást megkönnyítő kapu csúfoskodik. Amit nem őriz senki.

Gondolom, az alábbi (bár más témakörben közzétett) iránymutatást vették figyelembe az építkezésnél:*

facebook_1610995035566_6757002921655635492.jpg

És nézzétek, hogy hívják az egyik szökevényt! HITLER, bazmeg! Hitler Fernandes! Nem viccelek, az a baj, hogy ők sem. Tessék:

Hitler.JPG

Gondolom, valahogy levezethető a szvasztikából ez a találó (horog)keresztnév.

*Brick (amit írni akart) = tégla, prick = pöcs. Irodalmi fordításban lehet pl. "tégláról téglára építeni a faszat". Jobb megoldásokat szeretettel fogadunk a kiadóba.

A bejegyzés trackback címe:

https://papucsallat.blog.hu/api/trackback/id/tr9616451892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jonathan Zoltán Kneip 2022.04.22. 17:33:53

Latod - latod a törtenelem megismetli magat.. - elmehetünk a vilag vegere is akár.. lesz egy "masik logo pöcsű Hitler a teglafalban" vrezio@
süti beállítások módosítása