Nem terveztem vírus és környéke témában újabb különkiadást. (A korábbi itt olvasható.) De olyanok történnek itt, hogy úgy éreztem, rossz lelkiismerettel tudnék csak nyugovóra térni, ha ebből ki kellene maradnotok. Íme hát!

Az indiai kijárási korlátozásokat, jelentős enyhítésekkel ugyan, de fenntartották május 17-ig. Goa zöld zóna, merthogy nem volt új koronavírusos eset legalább 21 napja. Úgyhogy hejehuja! Minden bolt nyitva, lemehetek az amúgy töküres tengerpartra,

img_20200415_105621.jpg

még a robogón is utazhatunk ketten. Nem úgy, hogy nem hárman, hanem hogy ismét lehet utast vinni.
A pirosak és narancssárgák nem ilyen szerencsések, ott sokkal több a korlátozás. Ez a beosztás egyébként meglátásom szerint a tökéletes recept az adathamisítás kiprovokálására. Vajon melyik körzet vagy állam vezetője volna hajlandó lenyelni azt a jókora politikai békát, hogy csak nem keverednek ki a pirosból, miközben a szomszéd megye meg zöld? Vagy még inkább, kábé milyen történésekre lehet számítani, ha valahol, mint mondjuk Goán, pár napig vidáman zöldködünk, aztán egyszer csak közlik, hogy bocs, ismét bepirosodtunk, holnaptól lehet megint bezárkózni három hétre. Ugyan! Sokkal jobb, ha nincs eset és kész. Például mikor a napokban hazahoztak 62 goai polgárt, akik valami óceánjárón dolgoztak, no akkor letesztelték őket és meg is jelent az újságban, hogy 60 minta negatív, kettőt meg technikai hiba miatt újra kell csinálni. No, azok voltak a pozitívak. Szerintem...

Valójában két jelentős változásról szeretnék mesélni. Az egyik az, hogy újra lehet (legálisan is) piát venni, a másik pedig, hogy folytatódik a Benny Hill Show a belföldi vendégmunkásokat illetően.

Szóval igen, ismét ihatunk sört! 43 napig voltak bezárva az illetékes boltok. Hát ezért ez kemény, ugye? Nem állítom, hogy meg kellett tagadnom magamtól egy-egy esti italt, azért a 15 évvel járó kapcsolatrendszer ki tud nyitni hátsó ajtókat, de konkrétan a sör egyszer csak elfogyott. A választék folyamatosan redukálódott kettő, majd egy, végül nulla márkára. Most megint van a jó öreg Kingfisher. Mindjárt be is szereztem egy kisebb tételt, ez itt 19,5 liter a mondott folyadékból.

img_20200504_134833_1.jpg

Ez nem volt nagy feladat, tekintve hogy nálunk így nézett ki a kiszáradt, pánikvásárló tömeg:

img_20200506_122036.jpg

 Nem egészen így zajlott le ugyanez az akció Delhiben.

untitled6.jpg

 untitled5.jpg

A képeken egyébként egy teljesen normális indiai sorállás bontakozik ki, úgyhogy engem kicsit sem lepett meg, csak hát ez a fránya távolságtartás kapott ismét egy méretes maflást. Le is sújtott egyből a helyi hatóságok ökle, Delhiben ráraktak az alkohol amúgy is rohadt magas árára egy enyhe 70%-os koronavírus-adót, Mumbaiban pedig 2 nap nyitva tartás után egész egyszerűen ismét lakatot tettek ezekre az üzletekre.
Mondtam én mindig: eleve be se kellett volna zárni őket, akkor nem jártak volna így.

Ez akkor legyen első rész, különben túl hosszú lesz és senki nem olvassa végig, akkor meg minek fáradjak vele. A migráncsos is jön hamar.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://papucsallat.blog.hu/api/trackback/id/tr3215670754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása