Az "élet apró szépségei" rovatban, gondoltam, bemutatom egy kicsit a goai infrastruktúrát. Némileg alternatívnak jellemezném egy szóval, úgyhogy talán nem lesz unalmas.

Kezdeném mindjárt a postával, mivelhogy ennek apropója is van. Történt, hogy a cég búvárfelszerelésének nagyobbik részét bérbe adtam a monszun idejére, így az Delhiben állt szolgálatba. Goától ez olyan 2000 km, úgyhogy a távolság áthidalása nem annyi, hogy odaviszem neki egy kisteherrel és ledobom. A bérleti időszak lejártával a kolléga úgy határozott, hogy az egyébként tökéletesen reménytelen futárszolgálatok helyett az India Post szolgáltatását fogja igénybe venni visszajuttatás céljából. És milyen jól tette! Enélkül sok vidám pillanatról maradtunk volna le.

Összesen kilenc részletben sikerült a cuccot bedobozolni.

8fa811d1-6ac8-48ce-8790-29a828a84151.jpg

Ezekkel legott felkereste a helyi postát. Itt aztán elkezdték a rendszerben felkutatni a Goa, Canacona helységhez tartozó postahivatalt és irányítószámot. Nem lelték. Pedig van itt nekünk a tanyaközpontban ez a szép nagy ház, az van ráírva, hogy Post Office Canacona (Plusz Modi Miniszterelnök Úr, úgyis, mint bankalapító orcája.)

 img_20180901_133226.jpg

Szerintem ezt keresték. Ezt persze ott a fővárosban nyilván nem kell sem tudni, sem bemondásra elhinni. Azt a megoldást ötlötték ki hát, hogy a feladóvevényre rányomtatják a legközelebbi, a hivatal rendszere által is ismert (így tehát létező) objektumot, mégpedig Panajit. Az egy város, Goa fővárosa, tőlünk olyan 80 km-re. Ha már ez így alakult, akkor a címzett megnevezését sem gondolták túl. Íme az eredmény: "Gabor, Panaji". Kész.

4851e840-aeaa-4c42-b025-66e5eab9d560.jpg

Ez olyan, mint mondjuk "Pista, Győr". Főleg, ha Pista Zalaegerszegen lakik.

Mivel a csomagok tartalmának összértéke olyan +/- egymillió forint, nyilván teljes nyugalommal vettem tudomásul a tényállást. Tenni már nem tudtam semmit, azon kívül, hogy sűrűn néztem az online követőrendszert. Ennek gyakorlati értelme ugyan nem volt, hiszen a dobozok egy része aszerint még akkor is Delhiben volt, amikor már átvettem, azonban mégis kár lett volna kihagyni. Az India Post ugyanis népművelő funkciót is magára vett, így aztán azt a tényt, hogy az érdeklődő egy humanoid, a szokásos "I'm not a robot" és hasonlók helyett matematikai feladatok megoldatásával ellenőrzik.

untitled_2.jpg

Ez egy viszonylag egyszerű darab volt, de előfordul 7-2=, 2/2=, sőt 3,5,2,8,6 - írd be a negyedik számot verzió is. Ha majd ezt már minden felhasználó készségszinten kezeli, gondolom áttérnek a vektorok összeadására vagy a logaritmus számítására.

A fentieket követően kicsit meglepett, hogy csupán pár nap elteltével telefonon jelezte a helyi, tehát nem a panaji posta dolgozója, hogy itt vannak a dobozok és ugyan vegyem már át őket a hivatalban. Azt illetően nem voltak illúzióim, hogy mondjuk kihozzák a címre, ez korábban sem fordult elő soha. Konkrét időpontot kaptam, reggel 10 órát. Ennek, mint kiderült, egyetlen értelme az volt, hogy a körzet illetékes postása bebiztosítsa személyes jelenlétét az átvételkor és így kendőzetlenül bejelenthesse igényét 100 rúpiára, az általa el nem végzett munka ellentételezéseképpen. Miután átvette a jattot, meg is mutatta az egyik doboz állagát.

 img_20180827_100238.jpg

Panaszra nyilván nem lehet ok, hiszen betették a cuccot ebbe a szép, Ikea jellegű zsákba, az meg extra.

Kanyarított is aztán egy olyan hivatalos küllemű átvételi dokumentumot, hogy csak na!

new_doc_2018-08-27.jpg

Bombabiztos. Problémája csak annyi, hogy, mint látható, csupán nyolc csomagról szól, egy ugyanis nem érkezett meg. Sebaj, röpke két óra elteltével újabb hívást kaptam, ezúttal egy másik, bár szintén közeli postáról, vagy inkább valami körzeti al-postáról. Ez az egy valahogy odaesett, ez van.

Mentem is mindjárt, abba a házba, ahová ismereteim szerint kellett. Az azonban egyből gyanús lett, hogy beléptemkor a postamesternő a valaha pultként szolgáló asztalon egy csecsemőt pelenkázott. Ej, mondom, mi a kő? Csak nem ezt küldték és most meg, átvétel előtt, újracsomagolják? Nem. Valójában a néni nyugdíjba vonult és mivel a hivatali ingatlan igazából egyben az ő háza volt, annak mennie kellett. A leírás alapján meg is találtam hamar a közeli, másik egységet, természetesen az új postamesternő házát.

img_20180827_124139.jpg

Szépen felkúrtákrögzítették a fára egy százas szöggel ezt a táblát 'szt annyi. Posta megnyílt.

Bementem, újra jattoltam, megkaptam, kész. Nem csak hiánytalanul érkezett minden, de még remekül is szórakoztam.

Fent nevezett Modi miniszterelnök a napokban jelentette be, hogy India hamarosan embert küld a holdra, saját erőből. Fennakadás nélkül fog menni, érzem.

A bejegyzés trackback címe:

https://papucsallat.blog.hu/api/trackback/id/tr6714205617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása