Azért ez két történet..

1. fejezet

Megkaptam első, víz alatti szerelési munkára szóló megbízásomat, ráadásul ellenértéket is ígértek. Vége a tingli-tangli úszkálásnak mindenféle halakkal, igazi kemény commercial diver leszek! Kész vagyok a feladatra, a legfontosabb szabályt már ismerem, egy tapasztalt, kilencujjú kolléga osztotta meg velem: "soha ne rakd be az ujjadat olyan helyre, ahova a farkadat nem raknád!"

A munkát, annak összetettségére tekintettel, csapatban vállaltuk. A történeti tényállás szerint az egyik közeli szálloda medencéjének szűrője elszabadult. Ezt kellett lokalizálni, eredeti helyére visszaszállítani majd ismételten rögzíteni. A helyszín szemrevételezését követően megállapítottuk, hogy az eszközigény két maszk, egy sznori és egy csavarhúzó (mely utóbbit a megbízó vállalta rendelkezésünkre bocsátani). Bonyolította a helyzetet, hogy a dokumentáció rendkívül hiányos volta miatt annak eldöntéséhez, miszerint sima-, avagy csillagcsavarhúzóra van szükség, végre kellett hajtani egy merülést. Csillag.

Neki is állhattunk. Kellő, de nem túlzott mértékű hiperventilláció és usgyi. A kemény meló további részleteiről meséljenek a felszíni stáb által készített fényképek:

Technical dive 1.JPG

Technical dive 2.JPG

Technical dive 3.JPG

Aztán már csak élvezni kellett a javadalmazást: az egész napos, családi, ingyenes medencehasználatot.

2. fejezet

Akartok-e látni igazi, hamisítatlan, tőrőlmetszett......FOSPUMPÁT! Biztos akartok, hát tessék:

Fospumpa.JPG

Az eszköz beüzemelésére a közelmúltban került sor az általunk is lakott ingatlanban. Történt, hogy megtelt az emésztőgödör. Van ilyen. A háziúr jelen esetben viszont úgy döntött, hogy nem a szippantót hívja ki, hanem alternatív megoldást választ. Azt mondta, hogy a szippantósok nem végeznek jó munkát, de inkább arról lehet szó, hogy drágállja a szolgáltatást. Kihívta tehát a Sza(r)turnusz Végtermékmozgató Vállalat munkatársait. Jöttek és hozták magukkal a kis szarosvödrüket. Ezt egy kötélen leengedték a gödörbe, megmerítették anyaggal és kézi erővel a kert végébe transzportálták. Ez bizonyára kis költségigényű, de annál hosszabb eljárás, ami azt is jelentette, hogy sokáig nagyon büdös volt. Gondolom, ennek hatására merült fel a gépesítés igénye. Most már, ha ismét szint fölé érne a matéria, csak beleengedik a képen látható zöld csövet, a kék csonkra csatlakoztatnak egy fekete vezetéket, ami a célállomásnál végződik, ráküldik az áramot (ha van) és a probléma szinte varázsütésre megoldódik.

A gond, szerintem legalábbis, az, hogy a pumpagép víz szivattyúzására készült és a más sűrűségű anyag könnyen kifoghat rajta. És akkor megint jöhetnek a szakemberek a vödörrel. Magam mindenesetre megpróbálom helyes táplálkozással elősegíteni azt, hogy ez az előremutató technológia működőképes maradjon.

Hiszen tudom: a budink próbája az evés.


******

Most pedig Papucsállat és családja elmegy Sri Lankára nyaralni, mert megfáradt.

sri-lanka-flag.gif

A bejegyzés trackback címe:

https://papucsallat.blog.hu/api/trackback/id/tr185042963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Marina Baján 2013.02.02. 21:59:31

Az alkalmazott megoldás nekem ismerős még az 50-es évekből. Akkor a Tóni jött WC-t pucolni! A vállán egy árva "merőkanál" volt. A vödröt már a tulajnak kellett adni és a kiöntés helyét is neki kellett biztosítani. Tökéletes a megoldás és olcsó is, csak kissé "szagos".
süti beállítások módosítása